İOS 12 Güncellemesi için iPhone / iPad Nasıl Hazırlanır
İOS 12 daha yeni piyasaya sürüldü veTüm dünyadaki iOS kullanıcıları için keyifli bir an. Hepiniz cihazlarınızı hemen güncellemeyecekseniz de, çoğunuz denemeyi düşünmektesiniz. Ancak iOS'u güncellemek o kadar kolay değildir, bu nedenle iOS cihazınızın güncellemeye hazır olduğundan emin olmak için bazı hazırlıklar yapmanız gerekir. İOS'un en yeni sürümü, çeşitli benzersiz özellikler ve yeni gizlilik ayarları ile birlikte gelir, bu yüzden iOS'u güncellediğinizde birçok şey tehlikede olacaktır. Hazırlıkları yapmak gerçekten kolay değil ve pek çok kullanıcı ne yapacağını bilmiyor. Yani, işte iPhone'unuzu iOS 12 için nasıl hazırlayacağınız.
- 1. İpucu: iOS 12 Uyumluluğunu kontrol edin
- 2. İpucu: Cihazınızın Yeterli Alanına Sahip Olduğundan Emin Olun
- 3. İpucu: Cihazınızı iOS 12 Güncellemesinden Önce Yedekleyin
- 4. İpucu: Uygulama Güncellemesi ve iTunes Güncellemesi olup olmadığını kontrol edin
- 5. İpucu: Parolanızı ve Apple Kimliğinizi Bilin
1. İpucu: iOS 12 Uyumluluğunu kontrol edin
İOS 12'ye nasıl hazırlanacağınızı bilmek istiyorsanızo zaman size söyleyeceğimiz ilk şey, iOS cihazınızın yeni iOS 12 ile uyumluluğunu kontrol etmek.
İOS 11 gibi, iOS 12 de iPhone 5'ler, iPad mini 2 ve iPod Touch 6. nesil cihazları desteklemeye devam edecek. İşte referans için tam listesi.

İPhone / iPad modeliniz listede değilse, ne yazık ki, yeni iOS güncellemesinden yararlanamayacaksınız.
2. İpucu: Cihazınızın Yeterli Alanına Sahip Olduğundan Emin Olun
Yapmanız gereken başka bir önemli görev iseiOS 12 yükseltmesi için hazırlık yapacaksınız, iOS 12'nin doğru şekilde kurulabilmesi için cihazınızdaki alanı temizliyor. Cihazınız doluysa, yeni şeylere sığamayacağınız genel bir fikirdir.
Yani, sadece iPhone'unuzun depolama alanını kontrol edinve sonra uygun miktarda alanın mevcut olmadığını görürseniz, gerekli işlemleri yapmanız gerekir. Gerekli alan 3GB; Bazı veri veya dosyalardan kolayca kurtulabilirsiniz.
- İlk önce, gereksiz veya kullanılmayan uygulamaları silin.
- Mesajları sil, iMessages görüntüleri.
- Önbelleği düzenli olarak temizleyin.
- İhtiyacınız olmayan fotoğraf ve videolardan kurtulun.
- Bilgisayarınız gibi başka bir cihaza yedek alın ve yer açmak için gerekli verileri silin.
Ama bunun için çok meşgulsen, yapabilirsin.sadece Ücretsiz iCareFone Cleaner kullanın! Cihazınızı temizlemeye ve anında yer boşaltmanıza yardımcı olacak özel bir özelliğe sahip profesyonel bir araçtır. Cihazınızda gereksiz şeyler / gereksiz dosyalar / uygulamalar / büyük dosyalar vb. Bulunur ve ardından silmek için yanlarındaki kutuyu işaretlemeniz gerekir. Bu şaşırtıcı yazılımı kaçırmayın.

3. İpucu: Aygıtınızı iOS 12 güncellemesinden önce yedekleyin
Bilmeniz gereken diğer önemli prosedüriPhone'u güncelleme için hazırlamak isterseniz yedeklenir. Güncelleme kesinlikle hepsini sileceği için iOS cihazınızdaki değerli verilerinizi ve ayarlarınızı korumanız gerekir. Bu nedenle, yeni güncellemeyi yüklemeye başlamadan önce verilerinizi yedeklemeniz en iyisi olacaktır.
İPhone verilerinizin yedeklemesi, iCloud, iTunes veya Tenorshare iCareFone olarak bilinen üçüncü taraf yazılımı kullanılarak yapılabilir. Yedekleme prosedürünün her biri aşağıda belirtilmiştir.
Tenorshare iCareFone
Belki iOS cihazınızı yedeklemeye alışkınsınızdıriCloud ve iTunes gibi uygulamaları kullanarak ancak gerekirse Tenorshare iCareFone kullanarak da cihazı yedekleyebilirsiniz. Buradaki yöntemlerden daha güvenilir, etkili ve kullanımı en önemlisi daha kolaydır. Prosedür aşağıdaki gibidir:
Adım 1: Yazılımı bilgisayarınıza indirin ve yükleyin.
Adım 2: Ardından cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın, istendiğinde “Bu Bilgisayara Güven” seçeneğine tıklamanız gerekir.
Adım 3: Şimdi, iCareFone penceresinde “Yedekle ve Geri Yükle” yi seçin.

4. Adım: Çeşitli dosya türleri size görünecek ve hepsi seçilecektir.

Adım 5: Son olarak, aşağıdaki “Yedekle” düğmesine dokunun.

Halloldu! Bu kadar kolay. İPhone dosyalarınızın tam yedeklemesi bilgisayarınıza kaydedilir.
Tenorshare iCareFone'un Avantajları
- Tüm iOS cihazınızı üç adımda yedekleyebilirsiniz.
- Seçmeli dosyaların yedeklenmesi mümkündür.
- Hızlı, güvenilir ve verimli.
- Veri kaybı şansı yok.
- Yedeklemeden sonra verilere kolay erişim.
iCloud:
İOS cihazınızı iCloud'da yedeklemek çok kolaydır, sadece aşağıdakileri yapın.
Adım 1: iPhone'unuzu açın ve “Ayarlar” a gidin.
Adım 2: Şimdi, orada iCloud'u bulun ve girmek için üzerine dokunun.
Adım 3: iCloud Yedekleme'yi ziyaret edin ve özelliği açın.
Adım 4: Sonunda, “Şimdi Yedekle” ye dokunun.

Tüm iPhone verileriniz, iOS güncellemesinden sonra cihazınızı geri yükleyeceğiniz iCloud hesabınıza kaydedilecektir.
iTunes:
İPhone'unuzu yedeklemenin başka bir geçerli yöntemi iTunes'dur. İTunes kullanarak bir iOS cihazını yedekleme kılavuzundan aşağıda bahsedilmiştir:
Adım 1: Bunun için cihazınızı bilgisayarınıza bağlamanız gerekir.
Adım 2: Bilgisayarınızdaki iTunes uygulamasını çalıştırın ve iTunes penceresinin üstündeki cihaz simgesine tıklayın.
Adım 3: Pencerenin sol tarafında bir kategori listesi bulunacaktır; ondan “Özet” i seçmeniz gerekir.
Adım 4: O zaman “Otomatik Yedekleme” altında kullanılabilecek “Bu Bilgisayar” seçeneğini seçmelisiniz.
Adım 5: Dosyalarınızı dış parazitlerden korumak için “Yedeklemeyi Şifrele” seçeneğini etkinleştirin.
Adım 6: Sonunda, iPhone'unuzu yedeklemeyi tamamladıktan sonra “Şimdi Yedekle” ve ardından “Bitti” seçeneğini tıklayın.

Bu sayede verilerinizi daha sonra geri yüklenebilecek olan iTunes'a yedekleyebilirsiniz.
4. İpucu: Uygulama Güncellemesi ve iTunes Güncellemesi olup olmadığını kontrol edin
Uygulamalarınızı güncellemek istiyorsanız, daha sonraiOS güncellemeden önce bunu. Bazen iTunes'un güncellemeleri bile bilmediğimiz internette mevcuttur. İşletim Sistemini güncellemeden önce iTunes dahil tüm uygulamalarınızın güncel olduğundan emin olmanız en iyisi olacaktır.
İTunes Update'i aramak için:
1. iTunes'u açın.
2. Menü çubuğundan Yardım'a ve ardından tekrar “Güncellemeleri Kontrol Et” e dokunun.
3. Bir güncelleme varsa, en son sürümü edinmek için ekrandaki talimatları izleyin.

İPhone için Apps Update'i aramak için App Store'a gidip uygulamayı seçin ve varsa güncellemeye dokunun.

5. İpucu: Parolanızı ve Apple Kimliğinizi Bilin
Dünyadaki her iPhone birşifre. Bu özel şifreler, herhangi bir kritik durumda veriyi korumak için cihazın sahipleri tarafından belirlenir. Dolayısıyla, iOS 12'ye hazırlanmak istiyorsanız, iki şeyi ezberlemeniz gerekecek. Birincisi iPhone şifreniz, ikincisi ise Apple kimliğinizdir.
Bu iki güvenlik kodu sizin için çok önemlidir. Güncelleme tamamlandıktan sonra, Apple ile tüm hesaplarınıza erişmek ve iPhone'unuza erişmek için bunlara ihtiyacınız olacak.
Ne yazık ki, güncellemeden sonratelefonunuz tamamen sıfırlandı veya şifreyi tamamen unuttunuz ve cihaza giremiyorsunuz. Böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız, iPhone'unuza girmek için bir parola sökme aracı veya bir program kullanmanız en iyisidir ve ardından yeni parolayı elle ayarlayabilirsiniz. Eğer böyle bir program bilmiyorsanız, size Tenorshare 4uKey'i önerelim. Cihazınızın anında kilidini açacak ve iOS cihazınıza doğru şekilde girmenize yardımcı olacak çok etkili bir yazılımdır

Sonuç
Diğer cihazların aksine, yapmanız gerekenAmacınız iOS'u güncellemekse önemli hazırlıklar. Temel olarak, hazırlıklar dosyalarınızı ve ayarlarınızı korumaktır. İOS 12 güncellemesinin cihazınızdaki her şeyi sildiğinden emin olun ve yıllar boyunca topladığınız tüm fotoğraflar, şarkılar ve videolar göz açıp kapayıncaya kadar silinecektir. Başka bir neden de güncellemenin yeni iOS 12 ile uyumlu olduğundan emin olmaktır. Bu nedenle, yukarıdaki ipuçlarını izleyin ve gerekli değişiklikleri yapın; gitmeniz iyi olur!