4 najlepsze sposoby, aby naprawić iOS 12.3 / 12.2 / 12.1 / 12, który utknął na żądanej aktualizacji
„Mój iPhone utknął na prośbie o aktualizację iOS 12 na kilka dni. Jak mogę wyjść z tego ekranu?„ Włączyłem i wyłączyłem telefon i podłączyłem się do Wi-Fi i nic nie działało ”.
„Aktualizacja iPada iOS 12.3 utknęła na„ prośbie o aktualizację ”od wielu dni, próbowałem wielu sposobów, aby rozwiązać problem. Czy jestem zmuszony zresetować ją i ponownie załadować wszystkie moje rzeczy z chmury?”

Odkąd Apple wydało iOS 12.3, wiele osób nie może się doczekać, aby rzucić okiem na nowy system operacyjny, jednak pojawiły się również problemy. Stwierdzono, że niektórzy użytkownicy otrzymali błąd żądania aktualizacji iOS 12.3 / 12.2 / 12.1 / 12. Nie przejmuj się, w tym artykule przedstawimy kilka sposobów rozwiązania tego problemu z aktualizacją.
Sposób 1: Twarde resetowanie urządzeń iOS
Być może ktoś zażądał aktualizacji na iOS 12.3/12 dla urządzeń Apple. Jednak urządzenie może utknąć na żądanej aktualizacji. Twardy reset umożliwia użytkownikowi przejście do trybu odzyskiwania i rozwiązywanie wszelkiego rodzaju zablokowanych problemów na wczesnym etapie. Twardy reset różni się w zależności od urządzenia z systemem iOS.

Poniżej przedstawiono szczegółowe sposoby twardego resetowania różnych urządzeń iPhone / iPad:
Twardy reset dla iPhone'a X / 8/8 Plus1. Naciśnij i zwolnij przycisk zwiększania głośności (+).
2. Naciśnij i zwolnij przycisk zmniejszania głośności (-).
3. Naciśnij i przytrzymaj boczny przycisk, aż pojawi się logo Apple. Nie zwalniaj przycisku bocznego, nawet jeśli ekran stanie się czarny, dopóki na ekranie nie zobaczysz białego logo Apple.
Twardy reset dla iPhone'a 7/7 +1. Naciśnij i przytrzymaj jednocześnie przyciski Uśpij / Obudź i Zmniejsz głośność.
2. Przytrzymaj przyciski, aż logo Apple pojawi się na ekranie.
3. Po wyświetleniu logo zwolnij przyciski, a telefon uruchomi się ponownie.
Twardy reset dla iPhone'a 6 i starszych urządzeń1. Naciśnij i przytrzymaj jednocześnie przyciski Home i Lock.
2. Gdy na ekranie pojawi się logo Apple, zwolnij przyciski.
Sposób 2: Zresetuj ustawienia sieciowe
Należy zapewnić stałe połączenie z Internetemaktualizacja bezprzewodowa. Aktualizacja iOS 12 może utknąć na żądanej aktualizacji z powodu słabej sieci Wi-Fi. Dlatego należy zresetować ustawienia sieci Wi-Fi i haseł, sieci komórkowych itp., Aby zapewnić zdrowe połączenie internetowe: Przejdź do Ustawienia - Ogólne - Resetuj - Resetuj ustawienia sieciowe

Sposób 3: Napraw błąd żądany aktualizacji iOS 12.3 / 12.2 / 12 w ReiBoot
https://www.tenorshare.com/products/reiboot.HTML jest narzędziem do naprawy różnych typowych problemów, które utknęły, takich jak iPhone / iPad utknął w trybie odzyskiwania, trybie DFU, pętli restartu itp. Jest to tylko jedno kliknięcie, aby przywrócić iPhone'a bez utraty danych. Ponadto może naprawić wszelkiego rodzaju problemy z blokowaniem ekranu, błędy iTunes i wiele innych problemów, z którymi użytkownicy iPhone'a często spotykają się podczas aktualizacji iOS. Niewątpliwie ReiBoot ma prosty i usprawniony interfejs, dzięki czemu jest łatwy w użyciu. Proste kroki, aby rozwiązać problem zablokowania iPhone'a przy żądanej aktualizacji, są następujące:
Krok 1: Pobierz i zainstaluj Tenorshare ReiBoot (darmowy) na swoim komputerze.
Krok 2: Otwórz to narzędzie naprawcze i podłącz iPhone'a / iPada do komputera kablem USB. Po rozpoznaniu urządzenia kliknij „Napraw wszystkie zablokowane iOS”.

Krok 3: Jeśli twój iPhone utknął na żądanej aktualizacji, pojawi się tryb odzyskiwania, pojawi się czarny ekran z interfejsem. Kliknij „Napraw teraz” lub „Napraw teraz (wszystkie iOS 11 utknęły), aby rozpocząć naprawę systemu.

Krok 4: Tenorshare ReiBoot używa standardowego trybu naprawy systemu, w tym trybie nie następuje utrata danych. Jednak nawet jeśli tryb standardowy nie naprawi systemu iOS, można wybrać „Tryb zaawansowany”. Ale w tym trybie wszystkie dane w urządzeniu zostałyby usunięte.

Krok 5: Teraz pojawi się ekran pobierania oprogramowania układowego. Kliknij „Przeglądaj”, aby ustawić zapisaną ścieżkę oprogramowania układowego, a następnie „Pobierz”, aby rozpocząć pobieranie pakietu oprogramowania układowego.

Krok 6: Po pobraniu pakietu oprogramowania układowego kliknij „Rozpocznij naprawę”, aby rozpocząć odzyskiwanie systemu.

Krok 7: Proces zajmie trochę czasu. Nie odłączaj urządzenia podczas procesu. Po zakończeniu procesu naprawy urządzenie powinno uruchomić się normalnie.

Sposób 4: Przywróć za pomocą iTunes
Jeśli iPhone użytkownika utknął na żądanej aktualizacjii nie jest w stanie zaktualizować ani przywrócić urządzenia Apple, można po prostu przełączyć je w tryb odzyskiwania i przywrócić za pomocą iTunes. Oto kroki:
1. Po pierwsze, upewnij się, że posiadana wersja iTunes jest najnowsza.
2. Podłącz urządzenie Apple do komputera, a następnie otwórz iTunes na komputerze.
3)Po podłączeniu urządzenia wymuś ponowne uruchomienie urządzenia Apple zgodnie z powyższym opisem. Pamiętaj jednak, aby nie zwalniać przycisków, gdy na ekranie pojawi się logo Apple. Przytrzymaj, aż zobaczysz ekran połączenia z iTunes.

4. Gdy zobaczysz opcję Przywróć lub Aktualizuj, kliknij „Przywróć”.
Wniosek:
Podsumowując, jeśli aktualizacja iOS 12 utknęła przy aktualizacjina urządzeniu Apple można go łatwo odzyskać. https://www.tenorshare.com/products/reiboot.html jest wysoce zalecane, ponieważ nie powoduje utraty danych i jest dość przyjazny dla użytkownika. Za pomocą tego oprogramowania można łatwo rozwiązać problemy z zablokowaniem iPhone'a i cieszyć się nowym iOS 12 bez obaw iPhone się zacina.