İPhone'da Laggy iOS 12 / 12.1'i Onarmak ve Hızlandırmak İçin En İyi 7 Tavsiye
Neredeyse tüm iOS cihazlarıyla uyumluiOS 11, iOS 12 ile de uyumludur. Yeni iOS 12, çeşitli iyileştirmeler ve özelliklerle tasarlanmıştır. Kullanıcıların çoğu gelişmiş hızdan yararlanır, ancak yine de bazı kullanıcılar yeni iOS 12'nin performansından açıkça memnun değillerdir. iPhone / iPad'de yavaş iOS 12 / 12.1'i hızlandırmak. İOS güncellemesinde sorun yokyeni ve fark edersek, iOS cihazınızı hızlandırmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu sunuyoruz. Bu ipuçlarını bu makalede aşağıdaki ayrıntılarda okuyabilirsiniz.
- 1. Bölüm: iPhone / iPad'de Yavaş iOS 12'yi Hızlandıran En Kolay Çözüm
- Bölüm 2: iOS 12'yi Hızlandırmak İçin Diğer Uygun İpuçları
Bölüm 1: iPhone / iPad'de Yavaşlatmanın En Kolay Yolu iOS 12 / 12.1
Ücretsiz iCareFone Cleaner olağanüstü bir temizliktiraracı. Kullanılmayan dosyaları anında silebilir ve yol boyunca depolama alanınızın büyük bir bölümünü boşaltacaktır. Aynı zamanda gizliliğinizi koruyacak ve herhangi bir veri sızıntısını durdurarak, bu sırada cihazın performansını artıracaktır. Bu ücretsiz temizleme aracı bir tür, yani, iPhone XS / XR / X / 8/7 / 6'da bir iOS 12 / 12.1 laggy varsa, o zaman cihazı hızlandırmak için güvenle kullanabilirsiniz. Öyleyse başlayalım:
Adım 1: Bilgisayarınıza indirin ve kurun.
Adım 2: Başarıyla kurduktan sonra, bir veri kablosu alabilir ve bilgisayarı laggy iOS cihazına bağlayabilirsiniz.
Aşama 3: Aygıtı bağladıktan sonra, aygıtın adı, seri numarası, sistem depolama alanı, kullanılan alan ve boş alan gibi tüm genel bilgiler, yazılımın ana arabiriminde görünecektir.
Adım 4: Devam etmek için devam etmek için “Başlat” a tıklayın.
Adım 5: Seçebileceğiniz 5 tür dosya vardır. Önemsiz Dosyalar, Geçici Dosyalar, Fotoğraflar, Büyük Dosyalar ve son olarak Uygulamalar.
6. Adım: Aygıttan daha iyi bir performans elde etmek için tüm dosyaları temizlemenize gerek yoktur, Önemsiz Dosyaları ve Geçici Dosyaları kaldırmak yalnızca hızlandırmak için yeterli olacaktır. Yazılımın ana arayüzünden Önemsiz Dosyalar ve Geçici Dosyalar'ı seçin.
Adım 7: Ardından tüm Önemsiz ve Geçici Dosyaları cihazdan silmek için “Temizle” düğmesine tıklamanız gerekir.
Aracı önemsiz tüm ortadan kaldırarak sonra veTemp Files, sildiğiniz dosyaların sayısını göreceksiniz. Artık biliyorsunuz, Önemsiz Dosyayı tek bir tıklamayla temizleyebileceksiniz; Önemsiz Dosyalar uygulama önbellekleri, çerezler, temps, tarayıcı geçmişi, kişiler, üçüncü taraf uygulamalar tarafından oluşturulan dosyalar, geçersiz veriler gibi her türlü dosyayı Bunları silmek, cihazın performansını artıracak kadar büyük bir alanı temizleyecektir. Oysa, Temp Dosyasının temizlenmesi, gereksiz sistem dosyalarını kalıcı olarak kaldıracağınız anlamına gelir. İndirilen bozuk dosyaları, geçici dosyaları, depolanan dosyaları vb. İçerir.
Bölüm 2: iOS'u Hızlandırmak İçin Diğer Uygun İpuçları 12 / 12.1
Tenorshare iCareFone Cleaner en basit olanıdırYavaş iOS aygıtınız için mevcut bir çözüm sorunudur ancak güncelleme 12'den sonra yavaş bir iPhone'u düzeltmek için üçüncü taraf bir uygulamayı kullanmak için yeterince rahat değilseniz aşağıdaki ipuçlarından yararlanabilirsiniz ve belki de iOS 12'yi hızlandırmanıza yardımcı olacaktır.
İpucu 1: iOS 12 / 12.1'i Hızlandırmak için Cihazı Yeniden Başlatın
Cihazı bir süredir kapatmamış olmanız mümkündür, bu nedenle, cihazı bir kez bile yeniden başlatırsanız, cihazın performansında bir fark görebilirsiniz.
Aşama 1: İPhone 8 kullanıyorsanız veya herhangi bir önceki iPhone sürümünü veya iPad'i kullanıyorsanız, yeniden başlatma sırası aynı olacaktır. Ekranda Sürgüyü görene kadar Kenar düğmesini basılı tutmanız ve ardından cihazı yeniden başlatmak için kaydırmanız yeterlidir.
Adım 2: Eğer iPhone X kullanıyorsanız, yeniden başlatma sırası biraz farklı olacaktır. Side düğmesini ekranda Slider görünene kadar herhangi bir Ses tuşuyla birlikte tutmanız gerekir.
2. İpucu: Yavaş iPhone Düzeltmek için Uygulama Önbelleğini Temizle
Bir uygulamayı kullandığınızda veya hatta yüklediğinizde, uygulamaönbellek ve ilgili veriler iPhone veya iPad'inizde saklanır. Normalde, endişelenecek bir şey yoktur, herkesin başına gelir ama cihazınızda çok fazla veri saklanırsa performansı etkileyebilir. Bu nedenle, uygulama önbelleklerini iPhone veya iPad'inizden temizlemeniz harika olacaktır; cihazınızın hızını kesinlikle artıracaktır.
Adım 1: Ayarlar> ardından Genel> ve son olarak iPhone Depolama birimine gidin.
Adım 2: Çok fazla alan kaplayan uygulamaları bulun ve silin.
Adım 3: App Store'dan tekrar yükleyin.
3. İpucu: Kullanılmayan Özellikleri Devre Dışı Bırakma
İPhone'da yavaş yavaş iOS 12'yi hızlandırmak için İşletim Sisteminizin bazı özelliklerini devre dışı bırakabilirsiniz. İşte yapabileceğiniz şeyler:
Adım 1: Hareket'i Ayarlar'dan devre dışı bırakabilirsiniz, önce “Genel” e gidin ve daha sonra “Erişilebilirlik” e gidin. Bundan sonra “Hareketi Azalt” a gidin ve ardından açın.
2. Adım: “Erişilebilirliği” tekrar ziyaret edin ve “Kontrastı Artırın” içindeki “Şeffaflığı Azalt” adlı seçeneği bulun ve açın, Şeffaflığı azaltın.
Adım 3: Ayrıca Genel ve Konum Hizmetlerinden Arkaplan Uygulama Yenilemeyi Ayarlardan da devre dışı bırakmanız gerekir.
Adım 4: Ayrıca, eğer mümkünse Otomatik İndirmeleri de kapatabilirsiniz.
Tüm bunlar, iPhone'unuzun genel işlemlerini aydınlatacak, bir bütün olarak çok daha iyi performansa yol açacaktır.
4. İpucu: Tüm Ayarları Sıfırla
iOS 12 çok mu yavaş? Cihazı sıfırlayabilir ve sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. İPad veya iPhone'u sıfırlamanın Wi-Fi şifrelerinizin ve giriş bilgilerinizin kaldırılacağı, ancak dosyalarınızın kullanılabilir olacağı anlamına geleceğini unutmayın. Bu nedenle, Ayarlar simgesine dokunmanız ve ardından “Genel” ile “Sıfırla” ya gitmeniz gerekir. Burada “Tüm Ayarları Sıfırla” seçeneğini bulacaksınız.
5. İpucu: Siri Önerilerini Devre Dışı Bırakın ve Siri Look Up
Ayrıca, iOS cihazınızı,Siri önerilerini ve Siri Lookup'ı devre dışı bırakmak. Bu özellikler genellikle cihazın tam potansiyelini kullanmasını önler. Böylece, onları devre dışı bıraktıktan sonra gelişmiş performans elde edebilirsiniz.
Adım 1: iPhone'unuzu açın ve Ayarlar'a gidin.
Adım 2: Siri & Search'ü arayın, sonra “Search’te Öneriler” bölümüne, OFF’de “Look Up Öneriler” e gidin.
İpucu 6: iOS Yedekleme ve Geri Yükleme
Son olarak, iOS'unuzun tamamen yedeklenmesini ve geri yüklenmesini seçebilirsiniz. Bu sorunu giderebilir ve çözebilir. İCloud Yedekleme ve Geri Yükleme işlemine gidebilirsiniz.
Adım 1: Önce cihazınızı yedekleyin. Ayarlar, adınıza> iCloud> öğesine dokunun ve iCloud Yedekleme özelliğini etkinleştirin. Şimdi Yedekle'ye dokunun.
Adım 2: Şimdi Ayarlar> Genel> Sıfırla seçeneğine gidin ve ardından "Tüm içeriği ve ayarları sil" i tıklayın.
Adım 3: iPhone'u açın, Uygulamalar ve Veri ekranında “iCloud Yedeklemesinden Geri Yükle” ye dokunun ve Apple Kimliğinizi dikkatlice yerleştirin. Yeni yaptığınız yedekleme dosyasını seçin.
Sonuç
Bunlar düzeltmek için yapabileceğiniz şeyler.iPhone veya iPad, iOS 12 / 12.1 güncellemesinden sonra yavaşladıysa. Makalede görebileceğiniz gibi, yavaş bir iOS cihazını hızlandırmak için 7 çok etkili yol sunduk. Bunları gözden geçirebilir ve bu sırada cihazı tamir edebilirsiniz. Ancak üçüncü taraf bir uygulama kullanmaya istekliyseniz ve sorunu birkaç adımda düzeltmeyi dört gözle bekliyorsanız, depoyu temizlemek ve cihazı önemli ölçüde hızlandırmak için Tenorshare iCareFone Cleaner kullanın. Şiddetle tavsiye edilir!