Jak naprawić problem przegrzania iPhone'a po aktualizacji iOS 12/11
„Wczoraj zaktualizowałem mój iPhone 6 64GB na iOS 11,dzisiaj przy normalnym niskim zużyciu moja bateria (ładowana co noc) spadła ze 100% do 38% w nieco ponad 1 godzinę. Zauważyłem również, że w trakcie użytkowania robi się bardzo gorąco, czego nigdy wcześniej nie robił.
Jak wiemy, oficjalna najnowsza wersja iOS 11ma wiele nowych funkcji, takich jak nowy ekran blokady i widżety ekranu blokady, a także możliwość usuwania wbudowanych aplikacji Apple. Dlatego wielu miłośników Apple uaktualnia swoje urządzenia do iOS 11 po wydaniu.
Ale przypuszczamy, że musiałeś o tym słyszećniektóre typowe problemy występują wśród wielu użytkowników, takie jak zużycie baterii iPhone'a i przegrzanie po aktualizacji iOS 11 lub iOS 10.3 / 10. Jako jeden z typowych zgłaszanych problemów, co może być przyczyną przegrzania iPhone'a po iOS 11 / 10.3 / 10?Dlaczego iPhone robi się gorący? - Wyjaśnij powód, dla którego iPhone się nagrzewa po aktualizacji iOS 11/10
Z 1.Dostępny 1 GB wolnego miejsca, połączenie Wi-Fi i duża ilość soku z baterii, jesteś gotowy, aby zaktualizować urządzenie. Jeśli w niektórych przypadkach zauważysz, że Twoje urządzenie zaczęło się nagrzewać po aktualizacji do iOS 11/10, nie martw się. Prawdopodobnie iOS 11/10 nadal aktualizuje aplikacje w tle. Dlatego po naładowaniu może być cieplej niż zwykle.
Następnie możesz zapytać: „Nigdy nie miałem tego przegrzaniaproblem z iOS 9, dlaczego teraz iOS 10 nagrzewa mój iPhone ”? Ponieważ jedną z nowych funkcji iOS 10 są nowe albumy oparte na sztucznej inteligencji, jeśli masz dużą bibliotekę zdjęć, jest całkiem możliwe, że wstępne nagrzewanie i spowolnienie iPhone'a wynika z zaindeksowania przez aplikację Photos dużej biblioteki zdjęć w tle, nawet jeśli nie ładujesz urządzenia. Dlatego poświęcenie czasu zwykle powstrzymuje przegrzanie urządzenia podczas ładowania.
Poza tym jest to częściowo związane ze zużyciem baterii. Niektórzy użytkownicy uważają, że iOS 11/10 wyczerpuje baterię i jest prawdopodobne, że problem nie zostanie rozwiązany w krótkim czasie. W każdym razie, oto kilka rzeczy, które możesz zrobić, aby rozwiązać problem rozładowania baterii iPhone'a po aktualizacji iOS 11 / 10.3 / 10.2 / 10.
Na przykład włącz i wyłącz Wi-Fi po prawej stronieczas, zmniejsz jasność ekranu, przejdź do Ustawień, aby wyłączyć Odświeżanie aplikacji w tle. Możesz także przejść do opcji Ustawienia> Bateria, aby sprawdzić, które aplikacje najbardziej wyczerpują baterię. Jeszcze jedna rzecz do zapamiętania, wyłączone śledzenie sprawności może pomóc zmniejszyć zużycie baterii iPhone'a.

Jak naprawić przegrzany iPhone i uchronić go przed nagrzaniem?
Teraz, gdy lepiej rozumiemy rozgrzewanie urządzeniauważamy, że rozumiesz, dlaczego iPhone się przegrzewa i jak naprawić nagrzewanie się iPhone'a podczas ładowania po aktualizacji iOS 10 / 10.1 / 10.2 / 10.3 / 11. Niemniej jednak możesz się zastanawiać, czy jeśli urządzenie nadal nie wraca do normalnej temperatury, co powinniśmy zrobić, aby iPhone się nagrzał po iOS 11 lub iOS 10.3 / 10.2 / 10?
W rzeczywistości musimy to powiedzieć duże i nieuporządkowane pliki na iPhonie mogą w dużej mierze doprowadzić do przegrzania i gorącego problemu. Zdecydowanie zasugerujemy najpierw wyczyszczenie przestrzeni.
Tenorshare iCareFone to dobre narzędzie, które Ci pomożeułóż pamięć iPhone'a, aby rozwiązać problem przegrzania iPhone'a. Oprócz wyłączania wszystkich automatycznych pobrań, kończenia odświeżania aplikacji w tle, zmniejszania przezroczystości i efektów ruchu, musisz zwolnić pamięć iOS 10 i upewnić się, że są w dobrym stanie na iPhonie, co jest niezwykle ważne, ale łatwe do zignorowania. Podsumowując, oto jak wyczyścić iPhone'a, aby naprawić problem przegrzania iPhone'a po aktualizacji iOS 11 lub iOS 10.3 / 10:
Krok 1:
Poświęć kilka minut, aby zainstalować Tenorshare iCareFone i otwórz go na komputerze. Następnie podłącz iPhone'a do komputera kablem USB.

Krok 2:
Przejdź do menu Przyspieszenie i czyszczenie. I zobaczysz przycisk Szybkie skanowanie. Wystarczy jedno kliknięcie i kilka sekund, aby wyświetlić pamięć telefonu iPhone.

Krok 3:
Po prostu wyczyść niepotrzebne pliki lub przeorganizuj je, aby utrzymać iPhone w dobrym stanie, aby uniknąć nagrzewania się urządzenia.

Możesz także spróbować wykonać reset miękki lub nawet twardy resetponieważ pomaga to rozwiązać problem przegrzania iPhone'a w większości przypadków. Jeśli niestety iOS 10 / 10.2 / 10.3 / 11 nadal nagrzewa iPhone'a, być może czas odwiedzić Apple Store lub skontaktować się z obsługą klienta Apple.
Jeśli napotkasz jakiekolwiek inne problemy z iOS 10, takie jak spowolnienie iPhone'a w iOS 10, możesz również zapoznać się z tym pokrewnym artykułem, aby uzyskać instrukcje: iPhone działa wolno na iOS 10, Jak to zrobić